Zoek informatie over:
 

Tips voor op reis

Duurzaam Toerisme is niets anders dan vakantie vieren én rekening houden met milieu, mens, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is! Wij hebben voor u een aantal tips en adviezen verzameld zodat u als reiziger ook een steentje kunt bijdragen aan een Duurzaam Toerisme.
 

Draagt u ook een steentje bij?

 1. Heeft u de reisgidsen uit? Breng deze gidsen dan terug naar het reisbureau.
 2.
 
U bepaalt uiteraard zelf hoe u op vakantie gaat. Maar met het openbaar vervoer naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze en wel zo makkelijk.
 3.
 
Reist u CO2-neutraal en compenseert u uw verbruik? Vraag ons om meer informatie over onze samenwerking met Trees for All!
 4.
 
Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem een douche in plaats van een bad.
 5.
 
Bespaar ook net als thuis elektriciteit; zet de airco niet zo hard en doe licht, televisie en radio uit als u uw accommodatie verlaat.
 6.

 
Souvenirs die gemaakt zijn van dieren (bijv. koraal) of - gedroogde- planten (bijv. cactussen), mogen niet worden ingevoerd en zijn dus taboe. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.
 7. Shop in lokale winkels en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 8.
 
Respecteer gewoonten en gebruiken van de plaatselijke bevolking, pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 9. 
Seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren is wereldwijd een groot probleem. Naar schatting meer dan 2 miljoen kinderen en jongeren worden dagelijks geconfronteerd met seksuele uitbuiting. Heeft u als reiziger een vermoeden van seksuele uitbuiting, neemt u dan direct contact op met het hotel management, uw reisbegeleider, ambassade of lokale autoriteiten. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op www.meldkindersekstoerisme.nl