Zoek informatie over:
 

Amref Flying Doctors

In oktober 2018 bezocht Dorien van Disseldorp in Kenya en Tanzania een aantal projecten van Amref Flying Doctors. Wat een indrukken en wat is  het nodig om te helpen.

“De wereld is prachtig en met zijn allen genieten we daarvan. Maar hier en daar kan de wereld een klein beetje mooier worden gemaakt. Daar zet ik me voor in.” 

"Er zijn zoveel projecten op te noemen en ze zijn allemaal nodig. Toch kan ik het bezoek aan de projecten tegen meisjesbesnijdenis eenvoudigweg niet loslaten. We hebben meisjes gesproken waarbij een besnijding werd voorkomen. Dat is prachtig, deze tieners krijgen zo een heel ander leven. Het is mooi dat Amref zich hiervoor inzet. Wat daarbij noemenswaardig is, is de manier waarop zij enkel dat gedeelte in de traditie proberen aan te passen. De jonge meisjes beleven verder de gehele traditie waardoor zij wel respect krijgen en de overgang van meisje naar vrouw zoals al eeuwen in hun cultuur vieren. Bovendien mogen de meisjes langer naar school en gaan ze later trouwen."

 
"De traditie en het vieren van die overgang is prachtig, maar de besnijding is gruwelijk en onnodig. Met tranen over mijn wangen hoorde ik ook een ander verhaal aan. Een jonge vrouw die op 14 jarige leeftijd tegen haar wil  en tegen de wil van haar ouders in, werd besneden door vrouwen uit het dorp. Gewoon omdat zij vonden dat dat moest. Het is mensonterend, het is verminking en kost levens. Niet alleen bij de besnijding, maar ook later bij bevallingen lopen de dames risico’s die we kunnen voorkomen."
 
"In overleg met de stamoudsten gaat Amref hiervoor aan de slag. Zij proberen met alle respect voor de cultuur de besnijding af te schaffen. Bij inmiddels 16.000 meisjes is de besnijding kunnen voorkomen. Helpt u ons mee om nog meer meisjes te helpen? Ik zet me daar graag voor in en vraag vriendelijk om uw hulp."

Tijdens de Vakantiebeurs Midden Brabant in janauri 2018 heeft Disma Reizen een veiling georganiseerd. De gehele opbrengst van deze veiling kwam ten goede van bovenstaand project. Wij willen iedereen bedanken voor hun steun en bijdrage!