Zoek informatie over:
 

Studiereisverslag Mallorca & Ibiza van Wesley

Door: Wesley
Functie: Reisadviseur - Disma Reizen Tilburg

Afgelopen Juni 2013 ben ik vertrokken voor een interessante en leerzame reis richting Mallorca en Ibiza.


   
 
Van Mallorca heeft eigenlijk iedereen wel een beeld, wat over het algemeen ook wel klopt.
Toch ben ik erachter gekomen dat Mallorca nóg meer te bieden heeft dan datgene wat ik voor ogen had.
 
Onze reis startte in Cala D’or.
Deze plaats staat vooral bekend om de kindvriendelijke hotels en appartementen. Ook vind je hier nagenoeg geen hoogbouw, en valt het op dat bijna alle hotels en appartement wit zijn geschilderd, waardoor het plaatsje ook veel rust uitstraalt.Verder biedt Cala D’or een (grotendeels autovrij) gezellig centrum, en heeft de plaats schitterende baaien en een mooie jachthaven. Ook zijn er veel kinderfaciliteiten te vinden in de plaats, waardoor Cala D’or met recht een populaire gezinbestemming is in Spanje.
 
We vervolgden onze reis met een huurauto dwars door het eiland, schitterend!
De groene omgeving, en de schilderachtige plaatsjes landinwaarts maken Mallorca tot een ideale bestemming om te verkennen met de huurauto. Daarbij is het zo dat er veel eenbaanswegen zijn, waardoor niet alleen de gevorderde autorijder, maar ook de beginnende autorijder hier prima uit de voeten kan.
 
Uiteindelijk kwamen we na een mooie rit aan in Alcudia, een levendige badplaats gelegen in een van de grootste baaien van het eiland. Hier vindt je in tegenstelling tot Cala D’or, wel die lange zandstranden. De hotels en appartementen worden over het algemeen gescheiden door de belangrijkste hoofdweg van het strand. Aan deze weg zijn veel restaurantjes en winkeltjes te vinden. De echte sfeer en gezelligheid is te vinden in Puerto De Alcudia. Dit gedeelte staat bekend om de gezellige boulevard en de mooie jachthaven. Vanaf hier begint ook het strand dat zich helemaal uitstrekt tot aan Can Picafort.
 
De volgende dag zijn we gaan bekijken wat Can Picafort voor een plaats is. Deze plaats wordt nogal eens vergeten, mede door zijn grotere en bekende broers. Dit is echt ten onrechte. Can Picafort is namelijk een gezellig badplaats met een leuke boulevard. Is verhouding weliswaar wat kleiner dan bijvoorbeeld Alcudia, maar ook hier zijn genoeg winkels en restaurants te vinden waardoor het erg gezellig aandoet. Zoals eerder gemeld is hier ook een mooi zandstrand aanwezig.
Vervolgens hervatten we de reis, en zijn we landinwaarts gereden richting Inca. Deze plaats staat bekend om zijn leerlooierij en de wijngaarden. Dit, samen met de weg ernaartoe is ideaal voor een dagje afwisseling, als het strand een keer gemeden wil worden.
 
Daarna zijn we richting het zuiden gereden, om de bruisende badplaatsen Playa de Palma en El Arenal C’an Pastilla te zien. In het hoogseizoen zitten hier veel jongeren vanwege de vele stapmogelijkheden. Buiten het hoogseizoen kan iedereen zich prima vermaken aan de schitterende stranden.

En om Mallorca geheel in stijl af te sluiten, is het beste bewaard voor het laatst, Palma de Mallorca. In deze stad zie je heel Spanje terug; de Middellandse zee, de vele tapasbars, mooie pleintjes en een schitterende Spaanse architectuur. Deze stad alleen al leent zich voor een stedentrip voor een aantal dagen.
 
 
En dan Ibiza, deze bestemming wordt vaak gezien als partyeiland. Een naam die het eiland zeker kenmerkt, maar daarentegen ook tekort doet. Want het eiland heeft zoveel meer te bieden.
 
Vanaf Mallorca kun je met de boot naar Ibiza. De overtocht duurt zo’n 2 en een half uur.
Vervolgens stap je uit, midden in Ibiza stad. Vanaf hier hebben we de westelijke en noordelijke kust van Ibiza gezien. Tot aan San Antonio vindt je geen kroegen, discotheken en straten vol met winkels, maar vooral rust, een schitterende natuur, idyllische baaien en kleine dorpjes. In San Antonio verdwijnt die rust weer enigszins, omdat dit een van de grotere badplaatsen op Ibiza is. San Antonio trekt veel Engelse toeristen, vooral in het hoogseizoen. Toch is dit ook een leuke en gezellige plaats om te verblijven.
 
Ibiza stad en Playa d’en Bossa lopen eigen vrijwel in elkaar over. Deze 2 plaatsen vormen het bruisende hart van Ibiza. Hier vindt je talloze winkels, restaurants, bars en discotheken. Ibiza stad heeft een oude stadskern die (deels) ommuurd is. Het middelpunt van dit ommuurde gedeelte is het kasteel, wat ook wat hoger gelegen is. Vanaf dit punt heb je een schitterend uitzicht over Ibiza stad. ’S Avonds kunt u ervoor kiezen om lekker te flaneren over de boulevard, of neer te strijken op een van de vele terrassen. Maar u kunt natuurlijk ook feesten in een van de vele discotheken tot diep in de nacht.
 
De laatste dag hebben we de oostkust gezien van Ibiza. Deze kust kenmerkt zich ook weer door de veelzijdigheid. Zo is Cala Llonga een klein wit dorpje gelegen in een baai, maar een aantal kilometer verderop vindt je weer een grotere gezellige badplaats, Santa Eulalia. Deze plaats biedt een gezellig centrum met vele winkels, restaurants en een gezellige boulevard.
 
Wilt u meer informatie over deze bestemmingen, maak dan een afspraak op kantoor, of kom langs!